I NEED

Nudelsalat & Satay-Kylling: Mettes Maddag

mettemadsNu er det blevet tid til et nyt koncept på bloggen. Jeg har glædet mig så meget til at introducere det! Min bedsteveninde Mette er så dygtig og kreativ i et køkken. Jeg har derfor bedt om hendes assistance på bloggen. Mette og jeg vil hver anden uge stikke hovederne sammen og eksperimentere med lækre opskrifter. Det nye koncept har jeg dermed døbt “Mettes Maddag”. Jeg er super stolt og glad for at byde Mette velkommen på bloggen. Opskrifter og fremgangsmåde vil være formuleret personligt af Mette. Jeg håber, at I vil tage godt imod hende! 🙂

mettemad1

Da jeg spurgte Christina, hvad der skulle blive af de kyllingefileter, jeg havde liggende i køleskabet, skulle der ikke mange minutters overvejelse til, før hun sagde ”kyllingespyd og nudelsalat!”, og jeg var da heller ikke svær at overtale. Derfor er første opskrift, vi har valgt at dele her på bloggen, en opskrift på en ret, jeg har lavet et utal af gange – i et utal af variationer.

Retten er sund, smækfyldt med grøntsager og kan spises med god samvittighed (i store mængder), men der bliver på ingen måde gået på kompromis med smagen.

På trods af, at der ikke kræves de store køkkenkundskaber til nogle af rettens elementer, er den virkelig egnet som gæstemad – jeg har i hvert fald høstet komplimenter fra både veninder og min kæreste, når jeg har serveret den. Jeg er typen, der elsker at lave og servere god mad for gæster, men jeg har en tendens til at blive sur og tvær, hvis der ikke er styr på både mad, borddækning, snacks og hele molevitten, inden mine gæster kommer. Og det er der bare ikke, hvis man giver sig i kast med besværlige og tidskrævende retter – så ender man i stedet med at stå og stresse i køkkenet og bande sig selv langt væk, og det er jo bare en dårlig start på en hyggelig aften. Denne ret kan forberedes i forvejen, så det eneste, der egentlig skal gøres lige inden eller efter gæsternes ankomst, er tilberedningen af kyllingen, og det er jo lige til at overkomme.

Jeg kan i hvert fald kun anbefale jer, at give jer i kast med retten, hvad enten det er til gæster eller en omgang selvforkælelse. Husk, at resterne er riiigtig gode i madpakken dagen efter!

mettemad2

 Sataykylling

  • 2 kyllingebrystfileter
  • 8-10 træspyd.
  • ½ dåse kokosmælk
  • 2-3 spsk. rød karrypasta
  • Saft af 1 lime
  • 1-2 spsk. fiskesauce
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. soya

Start med lægge træspyddene i en halvanden liters flaske og fyld den med koldt vand. På denne måde undgår du, at spyddene brænder under tilberedningen. Skær kyllingefileterne i aflange stykker, som ikke er for små – for os passede det med, at hver filet blev skåret ud i fire stykker, men det afhænger selvfølgelig af størrelsen på dine kyllingefileter.

Bland alle ingredienserne til marinaden, tilsæt kyllingen og sørg for, at alle stykkerne er dækket. Sæt låg eller film på skålen og stil den i køleskabet i mindst en halv time – gerne længere tid, da det udelukkende giver mere smag.

 Kold thai-nudelsalat

  • 2 nudel-blokke
  • 1 stor gulerod
  • En håndfuld sukkerærter
  • 1 squash
  • 2 forårsløg
  • ½ rød peberfrugt
  • ½ gul peberfrugt
  • En stor håndfuld saltede peanuts
  • Eventuelt frisk koriander, hvis man er til sådan noget

 Dressing af

  • 1 dl sød chilisovs
  • 2-3 spsk. soya
  • Saft af 1 lime
  • En lille håndfuld sesamfrø
  • 1 spsk. sesamolie

Kog nudlerne i letsaltet vand efter anvisningen på pakken og overhæld dem med koldt vand, når de er færdige. Du kan med fordel tilsætte lidt olie til kogevandet, da det gør, at nudlerne ikke hænger så meget sammen, når de er færdige. Kør squashen på en spiralizer. Har du ikke sådan en, ville jeg undlade at tilsætte squash og i stedet supplere med flere af de andre grøntsager, men ellers er det en rigtig god måde at få tilført retten lidt ekstra grønt – man lægger nemlig slet ikke mærke til, at det er squash man spiser, når det ligner nudler så meget 😉

Snit gulerod, sukkerærter og peberfrugt i tynde strimler, skær forårsløg i tynde skiver og hak peanuts. Bland alle ingredienserne sammen, men gem en håndfuld peanuts. Bland ingredienserne til dressingen. Der kan tilsættes mere eller mindre af de forskellige ingredienser alt efter smag og behag. Hæld dressingen over salaten, bland godt rundt og sæt i køleskabet indtil den skal på bordet. Drys med hakkede peanuts og hakket, frisk koriander lige inden servering.

 Peanutdip

  • 1 dl crunchy peanutbutter
  • ½ dl kokosmælk
  • Saft af ½-1 lime
  • 1-2 spsk. fiskesauce
  • 1-2 spsk. soya
  • 2 spsk. rød karrypasta

Bland alle ingredienserne og rør godt rundt, så peanutbutter og kokosmælk er blandet godt sammen. Tilsæt mere peanutbutter eller kokosmælk alt efter hvilken konsistens, du ønsker, og smag til med soya og limesaft.

mettemad4

10

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

I NEED