Dagens Outfit: Soft & Grey

Undgå stress i eksamensperioder

outfivej3

På CBS har jeg haft eksamensperioder omkring hver 3. måned. Det er super hårdt at vænne sig til, at det hele pludselig går så hurtigt. Det føles som om, at man lige har åbnet bogen for første gang, og så bang så sidder du til eksamen. Jeg bliver nemt stresset – som i jeg skal både nå i Netto og drikke en kaffe med en veninde på én og samme dag stresset. Så eksamensperioder har været mit værste mareridt. Jeg synes dog, at jeg med årene er blevet en anelse bedre til at takle dem. Så jeg har hermed lavet en lille liste over gode råd og tips til den hårde periode.

HUSK AT:

  • Planlægge din læsning. Det kan være en super god idé, at lave en tabel over hvad du skal have læst hvilke dage. Du er dermed sikret, at du når det hele, hvis du følger planen.
  • Husk at tage pauser. Jeg har det ofte med at belønne mig selv med en halv times fjernsyn eller lignende, hvis jeg har læst et kapitel færdigt. Så kan man lige give hovedet en lille pause. Det er bare vigtigt, at man har disiplin til at rejse sig fra sofaen igen og starte på næste kapitel, når pausen er slut.
  • Gå eller løb en tur. Hvis du har brug for en lidt længere pause, så smid lidt motion ind over den. Jeg tænker super meget, når jeg er ude at gå. Så efter en lang læsedag, kan jeg godt lide at gå en tur rundt om søerne og prøve at hitte mening ud af det materiale, som jeg har læst i løbet af dagen.
  • Vær selektiv med dine resterende aftaler. Selvom man føler, at det er nødvendigt at bibeholde de mange venindeaftaler i eksamensperioden, så er det altså i orden at sige fra for at undgå stress. Der er ikke både tid til at drikke kaffe med Tina og spise frokost med Louise, hvis du også skal bruge dagen fornuftigt på at læse. Medmindre du selvfølgelig har inkluderet det i din læseplan, og dermed føler at du har tid og overskud til det.
  • Planlæg aftaler til efter eksamensperioden. Det kan være rart, at have noget at se frem til, hvis man har isoleret sig med sine bøger og computer. Det kan derfor godt være en hjælpende hånd, at få arrangeret nogle pigeaftener og kæresteudflugter til når helvede er overstået. Så ser det hele lige pludselig ikke så sort ud længere.
  • Lad vær med at tjekke de sociale medier. Ja, det lyder som om, at man fuldstænding skal melde sig ud af det sociale samfund. Men det kan være super stressende, at følge med i hvad andre går og laver, nu når du ikke selv har tid til at være en del af det. Hvis man nu takker nej til venindehygge, så bliver man super trist, når man midt i læsningen tjekker Instagram og ser veninderne poster billeder af rødvin, grineflip og god mad. Det distraherer din læsning, så prøv at lade vær.
  • Træk vejret – det hele skal nok gå. Hvor har jeg bare siddet tudende med hovedet begravet i bøgerne et par gange for meget. Det er ikke sjovt. Når det sker for mig, så føles det hele bare håbløst. I stedet for at gå helt ned med flaget, så træk vejret og slap af. Eksamensperioden slutter snart, og det hele skal jo nok gå alligevel.
  • Start i god tid. Mit sidste hellige tip til jer – start nu for pokker i god tid. Jeg er selv så dårlig til det, men der findes ikke noget mere stressende end at skulle læse hele pensum på den halve tid. Du ved eksamen kommer – du ved du skal læse – kom så i gang.

Jeg håber, at dette kunne være en lille hjælp til jer derude! Personligt sidder jeg selv i eksamenshelvede og skal aflevere eksamen på fredag. Så jeg vil hoppe tilbage til skriveriet.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Dagens Outfit: Soft & Grey