Burger med Briocheboller & Trøffelpomfritter

Guide til Hamborg

hamborg

I går tog familien og jeg en lille smuttur til Hamborg. Jeg har efterhånden besøgt den by en 10-gange, og det er med god grund. Hamborg er sådan lidt storbys-agtig, med masser af butikker, gode restauranter, masser af mennesker og god stemning. Jeg har samlet lidt forskellige tips til jer. Jeg vil helt klart anbefale at tage en lille smuttur til Hamborg, hvis man har brug for at komme lidt væk hjemmefra.

HOTEL:

  • Marriott Hotel, ABC Strasse 52. Midt i Hamborg ligger det fineste Marriott hotel, som jeg har boet på, hver gang jeg har været i Hamborg. Deres værelser er dejligt store og alt er super lækkert. I kælderen har de spa-område med pool, sauna osv. Derudover er deres morgenmads buffet hjernedød lækker! Jeg vil helt klart anbefale, at man bor her, hvis man vil bo lækkert og centralt.

 

SPISESTEDER:

  • Trattoria da Enzo, Wexstrasse 34. Her spiser vi hver eneste gang, at vi er i Hamborg. Deres signatur pastaret er simpelthen den bedste, jeg nogensinde har smagt. Restauranten ligger nede i en hyggelig kælder, og det er så italiensk, som det kan blive. Der er trængt, der er altid fyldt, der bliver råbt højt og maden smager helt igennem fantastisk. Som forret vil jeg anbefale, at man vælger en masse forskellige anti-pasta til deling. Til hovedret plejer jeg at få deres trøffel-parmesan-pastaret, som smager guddommeligt. Til dessert vil jeg også anbefale, at man får en masse små ting til deling. Man skal smage det hele! Husk at bestille bord.
  • Trattoria Due da Enzo, Grossneumarkt 2. Dette er den samme resturant, som den ovenfor, men ligger i lidt større lokaler og har et udendørsareal. Jeg kan personligt bedst lide den lille i kælderen, da jeg virkelig føler, at man mærker den ægte italienske stemning. Men maden er lige så fantastisk her!
  • Die Bank, Hoche Bleichen 17. Denne restaurant har jeg prøvet to gange – til frokost og til aftensmad. Det var super god mad og fed stemning om aftenen. Restauranten ligger i en gammel bank, hvor man kan kigge ind i de store bankbokse. Til frokost (hvor vi spiste i går), var jeg desværre lidt skuffet. Maden var dejlig, men der var ingen mennesker, og restauranten føles dermed lidt tom og trist. De har en kæmpe bar i midten af lokalet, og der er altid gang i den om aftenen, så jeg ville helt klart tage herhen for at spise aftensmad og tage en drink i baren efterfølgende.
  • Petit Cafe, Hoche Bleichen 20. Overfor Die Bank ligger der den hyggeligste café, den er simpelthen indrettet så fint. De har en masse forskellige kage og kaffe. Her ville jeg tage hen, hvis man har brug for en lille pause. De har også masser af cafeborde udenfor, hvis vejret er til det.
  • Café Ponton, Poststrasse 9B. Denne café har en masse caféborde og stole langs rækværket over kanalen. Dette er idealt sted at sidde og nyde et glas vin eller en fadøl, hvis solen skinner. Cafeen ligger lige overfor Zara. (Billede i højre og venstre nederste hjørne på kollagen.)

 

SHOPPING:

  • Highstreet butikker ligger fordelt på følgende gader: Mönckebergstrasse og Poststrasse. Samt de sidegader der fordeler sig ud fra disse gader. Her finder du butikker som H&M, Zara, Massimo Dutti, Monki, Mango, New Yorker osv. Det er dog også på disse sidegader, at du kan finde de lidt mere eksklusive butikker, som Gucci, Prada, Louis Vuitton osv.
  • Couture & Cheap, ABC Strasse 52. Her ligger en vild vintage butikker eller nok nærmere end luksus secondhand shop. Vinduet lokker med Chanel tasker, Balenciage tasker, klassiske items og alle mulige fine luksusting.
  • Alsterhaus, Jungfernstieg 16-20. er et flot stor magasin med tusindvis af butikker. Det er lidt ala Illum på Strøget – bare større og mere eksklusivt.

 

SKAL OPLEVES: 

  • Livet omkring vandet, Jungfernstieg. Hvis I går en tur langs vandet, vil i hurtigt mærke den pulserende storbysstemning, der er masser muligheder for at sætte sig i solen og nyde livet lidt.
  • Kanalrundfart. Der findes flere forskellige kanalrundfart-turer. Jeg har selv været på en, og det var super smukt og hyggeligt. Vi havde dog valgt en der tog 3 timer – lidt for lang tid, synes jeg selv, haha. Jeg mener, at man kan stå på omkring Jungfernstieg.
  • Tysk pølse og pomfritter. Folk står i flok rundt omkring de små pølse-og-pommes steder, og det er med god grund. Tyskerne er så gode til at lave pølser, så det bliver man altså nødt til at smage, nu når man er der!

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Burger med Briocheboller & Trøffelpomfritter