10 facts about me

EAT HEALTHY

eathealth

Nu da solen er begyndt at skinne, temperaturen er blevet lun og dagene tilbringes med et smil på læben, så er jeg virkelig begyndt at have lyst til sundere og mere varieret mad. I vinterhalvåret er jeg stor tilhænger af varm dansk mad. Det kan være alt fra kartoffelmos med gryderet til frikadeller og sovs. Det er hyggeligt, det varmere og det passer til årstiden. Med de retter er jeg på hjemmebane, jeg kan lave kartofler og sovs som en hver anden bedstemor. Men når det kommer til mere lette og sommerlige retter, så er jeg altså på udebane.

Jeg mangler inspiration til lækre sunde retter, som også gerne må være lidt nemme at lave. Det er ofte til frokost, at jeg falder i den usunde fælde. Jeg synes, det er utroligt svært, at finde noget nemt at lave eller tage med til frokost. Jeg vil gerne blive bedre til at lave lækre og velsmagende salater. Hvis vi får salat herhjemme, så er det enten den klassiske tomat-mozzarella eller en simpel agurk/tomat/salatblade/majs-agtig kombination. Det er kedeligt, det er ikke en kæmpe smagsoplevelse og man bliver hurtigt træt af det. Hvis jeg skal spise sundere, så skal det i hvert fald smage godt og det skal mætte. Er jeg den eneste, der har lidt problemer inden for dette område?

Nu sad jeg lige (endnu engang) og kiggede Pinterest igennem for inspiration. Det er som om, at alt det mad og tilbehør man finder derinde, ser hammer lækkert ud. Som I kan se på kollagen oven over, byder den på farverige og sunde muligheder. Jeg har lavet en liste over grønne ting, som jeg fra nu af altid skal have i hjemmet:

  • Gulerødder – lækkert når det er revet i en salat, eller som snack-hapsere
  • Agurk og rødpeber – kan sagtens bruges i salat, men vil helt klart også kunne snackes
  • Edamame bønner – kan købes på frost. Man kan både købe dem i deres skal men også uden. Bønnerne uden skal vil jeg bruge i salater. Bønnerne med skal vil jeg snacke med lidt salt på.
  • Bær – vil jeg bruge til at stille den sukkertrang, der kommer om aftenen. En lille skål med bær og måske en klat skyr til, skal helt klart erstatte chips og chokolade. Derudover elsker jeg jordbær i salater.
  • Appelsiner – så kan jeg altid lave en frisk juice, evt tilsat gulerod og æble.
  • Frosne lange grønne bønner – disse vil jeg enten lave i ovnen med salt på for at erstatte pomfritter, ellers vil jeg tilføje dem i en salat.
  • Bananer – når det hele føles lidt for hårdt, så vil jeg gerne kunne forkæle mig selv med bananpandekager med skyr og bær som tilbehør.
  • Nødder – er også gode, hvis man har lyst til at snacke lidt, jeg elsker saltede mandler.
  • Skyr – er blevet nævnt flere gange i løbet af listen, så den er selvfølgelig også vigtig. Jeg er ikke vild med smagen af det, derfor spiser jeg det kun som tilbehør til noget andet, evt hvor jeg har tilføjet en lille smule vaniljesukker.

 

Det er selvfølgelig også vigtigt at få noget kød af en art. Jeg bliver hurtig træt af kylling, men en god bøf som tilbehør til en lækker salat er altså helt ok. Det kan også være en god idé at skære bøffen ud i strimler og tilføje til salaten. Har I ellers nogle tilføjelser til listen?

2

  • Hej Christina!
    Du har helt ret! Sommer=sundere retter. Dette er noget jeg gør meget ud af, inde på min blog.
    http://emilie-wagner.bloggersdelight.dk
    Bloggen her er nemme og sunde opskrifter til budget-venlige priser. Opskrifterne er vegetariske og plantebaserede, og jeg elsker denne livsstil. Det er rigtig sundt, at skære lidt ned på kødet, og det er meget nemt, især om sommeren! Tag et kig forbi, og så håber jeg at du finder lidt inspiration 🙂
    God weekend :kissing_smiling_eyes:

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Christina Elisabeth

      Tusind tak Emilie, jeg vil helt klart kigge forbi til inspiration! :-*

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 facts about me