COMPLETELY IN LOVE WITH...

Opskrift: Nem Boeuf Bourguignon

beuf

I går var det en rigtig trist regnvejrsdag, det mindede aller mest om en kedelig november-dag. Det er svært at forstå, at vi bevæger os mod juni måned. Det er sgu ikke meget sol og bare ben, det er blevet til endnu…. MEN lidt godt kom der ud af efterårsstemningen herhjemme. Vi fik nemlig lyst til lækker simre-mad. Boeuf Bourguignon (måske det sværeste ord at stave til nogensinde!!) er en klar favorite herhjemme med kartoffelmos til. Det smagte simpelthen fantastisk, så jeg synes lige, at opskriften skulle deles med jer. I dag er det søndag, det er ikke helt sommervejr endnu, så måske I også har lyst til at lade retten stå og simre på komfuret hen over eftermiddagen? Der findes mange gode opskrifter på retten rundt omkring på nettet, men jeg synes de fleste af er lidt for besværlige, så jeg har lavet min egen lettere og billigere udgave af retten.

Ingredienser:

  • Oksekød (ca. 300 g). Vi købte noget oksekød der i forvejen var skåret ud i tern.
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 porre
  • 3 gulerødder
  • Champignon
  • 1 flaske rødvin
  • Kalve/okse fond
  • Mel
  • Laurbærblade
  • Ribsgele

 

Fremgangsmåde:

  • Start med at rul kød stykkerne i mel. De brunes på en seperat pande – gerne i smør.
  • I gryden hvor du vil lade retten simre steger du hakkede løg, porre, revet gulerod, champignon og hvidløg. Tilsæt kødet så grøntsagerne har fået lidt farve.
  •  Tilsæt rødvin (næsten en hel flaske) tilsæt derefter kalvefond – jeg blandede fonden op med 5 dl kogende vand før den blev tilsat.
  • Tilføj to teskeer med ribsgele samt laurbærbladene (ca 3-4) og rør rundt i gryden.
  • Lad retten stå på lav varme og simre i 2,5-3 timer.
  • Server gerne med kartoffelmos og til persille på toppen.

 

beuf2

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

COMPLETELY IN LOVE WITH...